Kinderconcert Peter en de Wolf

Zondag 11 juni a.s. geeft Harmonieorkest Amstelveen tweemaal een speciaal concert voor kinderen van 6-10 jaar. Er is een voorstelling om 13.30 en een voorstelling om 15.00. De voorstellingen vinden plaats in het Noordamcentrum aan de Noordammerlaan in Bovenkerk. De toegang is 5 euro per persoon en kaarten kunnen aan de zaal gekocht worden of gereserveerd via kaarten@harmonieorkestamstelveen.nl.

Het stuk dat wordt opgevoerd is het muzikale sprookjeĀ Peter en de Wolf. Het gaat over de jongen Peter die zonder toestemming van zijn grootvader de tuin uitloopt. Hij ontmoet een vogel, een eend, een kat en een wolf op zijn spannende tocht. En dan zijn er ook nog de jagers. Het sprookje is een tijdje geleden door het Rotterdams Philharmonisch Orkest gespeeld, met Paul de Leeuw als verteller.

De muziek en het sprookje Peter en de Wolf is voor kinderen geschreven en gecomponeerd door de Russische componist Sergej Prokofjev. De hele voorstelling duurt ongeveer drie kwartier. We sluiten af met een interactief stuk van Trepak, uit de Notenkraker. Kinderen kunnen dan met meespelen met instrumenten. Vooraf en na de voorstelling kunnen zij ook een masker maken van een van de dieren uit het sprookje en is er limonade.

Bewaren