De gelaarsde Kat, muzikaal sprookje voor kinderen

Gelaarsde KatOp 14 juni geeft Harmonieorkest Amstelveen een speciaal concert voor kinderen in het Noorddamcentrum. We voeren dan het muzikale sprookje De gelaarsde Kat uit, van Charles Perrault, op muziek van Franco Cesarini.

Het sprookje van Perrault over de Markies van Carabas gaat over de drie molenaarszonen die de erfenis van hun vader mogen verdelen: de molen, de ezel en de kat. De erfenis was snel verdeeld. De oudste zoon kreeg de molen, de tweede de ezel en voor de jongste bleef er niets anders over dan de kat. Maar het is boven alles wél een sprookje, dus de kat is niet zomaar een kat en het verhaal eindigt natuurlijk met lang en gelukkig.

Na het sprookje spelen we als toegift een medley van Frozen. En als je wilt, kun je je ook gratis als kat laten schminken.

We spelen de voorstelling om 13.30 en om 15.30. De totale duur is 45 minuten en de toegang is 5 euro. Meer informatie: kaarten@harmonieorkestamstelveen.nl of 06 2043 42 22.

Alvast een voorproefje? Bekijk hier de voorstelling van de Gelaarsde Kat van Gruno’s postharmonie met als voorlezer Frank Groothof.